Een ongeval op de skipiste: de kosten die u niet wil maken!

Afhankelijk van de ernst van het medisch probleem kunnen de kosten van medische tussenkomsten op de skipistes enorm oplopen, iets waar veel wintersportliefhebbers zich niet altijd van bewust zijn!

Dankzij een degelijke bijstandsverzekering blijven de kosten voor de verzekerden gelukkig meestal beperkt tot de betaling van hun bijstandspremie. Maar voor de bijstandsverlener kunnen de reële kosten echter zeer hoog zijn.

Wij geven u hieronder twee sprekende voorbeelden.

Onderstaande gevallen baseren zich op reële dossiers die behandeld werden door Europ Assistance. Het spreekt voor zich dat de aangehaalde kosten geval per geval enorm kunnen variëren afhankelijk van het medisch probleem dat zich stelt, de omstandigheden, de bestemming, de medereizigers die eventueel mee opgevangen of gerepatrieerd worden, de eventuele hereniging met naaste familieleden die het slachtoffer ter plaatse in het hospitaal komen bezoeken of de middelen die ter plekke en bij aankomst in België worden ingezet.

Een schouderbreuk in de Franse Alpen:
Nathalie T. en haar dochter gaan met de trein naar Frankrijk op skivakantie.
Na een tweetal dagen van de skipret te hebben genoten, maakt Nathalie echter een ongelukkige val en loopt ze een schouderbreuk op. Ze wordt vanuit de skipiste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Nadat Nathalie er de eerste medische behandelingen heeft gekregen, beslist Europ Assistance om haar samen met haar dochter naar België te repatriëren.

Voor Nathalie kost haar tijdelijk bijstandscontract voor 2 personen in Frankrijk gedurende 1 week slechts 58 €.
Europ Assistance echter heeft voor de verzekerde en haar dochter de som van 6.535 € uitbetaald. Deze kosten slaan op de hulp op de piste, repatriëringskosten per vliegtuig, de ambulancekosten ter plaatse en bij aankomst in België, het honorarium voor de medische begeleiding, de missiekosten voor een begeleidende verpleger, het vliegtuigticket voor de dochter van de verzekerde, de tussenkomst in de medische kosten na terugbetaling van de mutualiteit van de verzekerde.


Een bekkenbreuk op de Italiaanse skipiste:
Simon D. gaat samen met zijn echtgenote met de wagen naar het noorden van Italië om er een tiental dagen gezellig te skiën.
Helaas raakt Simon op de skipiste betrokken bij een zwaar skiongeval en loopt hij er een bekkenbreuk op. Hij wordt enkele dagen ter plaatse gehospitaliseerd en nadien door Europ Assistance overgebracht naar België waar hij zijn hospitalisatie verderzet. Zijn echtgenote, zeer geschokt door de gebeurtenissen op de skipiste, wordt door Europ Assistance opgevangen en mee met haar echtgenoot gerepatrieerd.

De medische kosten voor Europ Assistance bedragen  in dit dossier 15.495 €. Zij slaan op de repatriëringskosten per sanitaire vlucht, de honoraria van de begeleidende dokter en verpleegster, de ambulancekosten ter plaatse en bij aankomst in België en diverse taxikosten voor de echtgenote en de medische begeleiders.
Los hiervan stuurt Europ Assistance nog een chauffeur die de achtergebleven auto van de verzekerde terug naar België zal brengen.
Het “Jaarlijks Plus” contract van Simon, geldig gedurende een volledig jaar in België en in het buitenland, heeft voor twee personen en één voertuig slechts 203 € gekost!

Bovenstaande voorbeelden van skiongevallen bewijzen eens te meer het nut voor de wintersportliefhebbers om een degelijk en alomvattend bijstandscontract te onderschrijven dat niet enkel het slachtoffer van een ski- of surfongeluk zal dekken, maar eveneens van onschatbare waarde zal zijn voor de begeleidende reizigers in momenten van stress en grote nood! (*)
Soms is het immers zo dat u na een minder ernstig ongeval op de piste toch verkiest om ter plaatse te blijven zodat uw meereizende familieleden of vrienden verder van hun vakantie kunnen genieten. Indien dit zo is en het medisch mogelijk blijkt, laten wij u dan tijdelijk “in de kou zitten” om u na afloop van de vakantie veilig en wel thuis te brengen!

(*) U denkt al volledig verzekerd te zijn door uw ziekenfonds, uw kredietkaart, uw autoverzekering of uw lidmaatschap bij een depannagedienst? Toch is voorzichtigheid geboden! In tal van omstandigheden bieden de geboden garanties slechts (gedeeltelijk) bescherming in een beperkt aantal gevallen. Klik hier voor meer informatie. 

Als u zeker wil spelen en uw familie voldoende wil beschermen, hebt u er dus alle belang bij te kiezen voor een 100% complete verzekering zoals die van Europ Assistance!

Uiteraard kan u bij ons terecht voor meer info en het afsluiten van uw (reis)bijstand.
Bron artikel